Officiële opening Vensterschool Bredero in De Wijert

GRONINGEN - In de wijk De Wijert in Groningen vond donderdag de officiële opening plaats van Vensterschool Bredero.

De samenwerkingspartners SKSG, Kidsfirst-COP, WIJ-team De Wijert en Brederoschool bieden in deze Brede School een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Met zowel voor- als naschoolse opvang en (peuter)onderwijs, waardoor Vensterschool Bredero steevast van 07.00 tot 19.00 uur geopend is.

Modules in de buitenlucht

Vanaf januari staan zowel in de lesuren als tussen de middag en na schooltijd wekelijkse modules in de buitenlucht geprogrammeerd. Daarbij wordt de natuur ontdekt en verkend, leren kinderen survivallen, wordt gekookt met streekproducten, wordt gesport en worden creatieve dingen gedaan. Hiervoor is én een speciale 'natuur-survival-buitenmedewerker aangetrokken én wordt samengewerkt met De Jonge Onderzoekers.

Opening

Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_67680" align="aligncenter" width="276"]Opening van Vensterschool Bredero. De officiële opening bestond uit de onthulling van het Vensterschool Bredero-bord. Foto: Baudewijn Neumann[/caption] De officiële openingshandeling bestond uit de onthulling van het Vensterschool Bredero-bord.  Vervolgens verzorgden de kinderen een lichtshow. Dit op teken van de leerlingen Sophie en Famke, die een zelfgemaakt Vensterschoolgedicht voordroegen. Na deze (korte maar krachtige) openingshandeling ging een kerstmarkt van start. Met de opbrengst van de kerstmarkt worden de bewoners van de Zuiderflat in het zonnetje gezet.