Frank de Vries nieuwe voorzitter RvC Huis voor de Sport Groningen

GRONINGEN - Frank de Vries uit Groningen is vorige week benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Huis voor de Sport Groningen (HvdSG).

De 51-jarige De Vries is de opvolger van Philip Wagner, die aanblijft als commissaris tot een nog openstaande vacature binnen de RvC ingevuld is.

Frank de Vries

Frank de Vries is jurist en heeft lange tijd (1989-2006) aan de RUG gewerkt als docent en onderzoeker. Ook is hij jarenlang locoburgemeester en wethouder van de gemeente Groningen geweest. De Vries woont in Groningen en werkt als adviseur voor (semi) publieke organisaties. Hij houdt zich vooral bezig met vraagstukken over samenwerking en de toepassing van nieuwe wet- en regelgeving door provincie en gemeenten.

Sportwereld

Frank de Vries is op verschillende manieren actief (geweest) in de sportwereld. Onder meer als sportwethouder en als bestuurslid van roeivereniging De Hunze; tussen 1991 en 1998 en vanaf 2016. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Topsport Noord.

Onmisbare schakel

“Ik vind sport een uniek bindmiddel in onze samenleving. Ik hou er niet alleen zelf van om te sporten (3 tot 4 keer  per week), maar begeleid als coach/ trainer ook jonge roeiers bij hun sportieve ambities", reageert De Vries op zijn benoeming. "Huis voor de Sport Groningen vervult in mijn ogen een belangrijke rol in de sportinfrastructuur in de provincie Groningen. HvdSG stelt verenigingen in staat om goed te (blijven) functioneren. HvdSG is daarmee een onmisbare schakel voor de breedtesport in Groningen. Die maatschappelijke doelstelling is voor mij een krachtige drijfveer om mij als voorzitter van de RvC in te zetten. Ik ga dat met veel plezier en sportieve energie doen.”