Bijdrage Mondriaan Fonds voor Stichting Fotografie Noorderlicht

GRONINGEN - Stichting Fotografie Noorderlicht uit Groningen krijgt 150.000 euro van het het Mondriaan Fonds. Deze bijdrage is bedoeld voor het programma in 2017.

Noorderlicht is zeer verheugd met deze bijdrage. Ze noemt het een 'erkenning van de betekenis van de organisatie voor de ontwikkeling en de presentatie van de beeldende kunst in Nederland en het Noorden in het bijzonder'.

Voortrekkersrol binnen de fotografie

Het Mondriaan Fonds beargumenteerde de bijdrage aan Stichting Fotografie Noorderlicht als volgt: 'De commissie waardeert Noorderlicht als instituut dat in het Noorden van Nederland goed is ingebed en met bijzondere projecten een voortrekkersrol binnen de fotografie wist te vervullen.' '(...) maatschappelijk relevante thematische lijnen, enkele intrigerende concepten in het programma, het bijzondere internationale netwerk en grote publieksbereik. Hiermee onderscheidt Noorderlicht zich van het museale circuit en de andere fotofestivals.' De bijdrage wordt verstrekt vanuit de regeling 'Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen'. Het betrof een extra ronde, mogelijk gemaakt met aanvullende budget dat de minister beschikbaar stelde.