Menzis serveert kerstdiner voor ouderen

GRONINGEN - Medewerkers van Menzis serveren woensdag 21 december een kerstdiner voor ouderen. Plaats van handeling is het bedrijfsrestaurant van de Menzis-vestiging in Groningen.

De medewerkers van Menzis zorgen voor de aankleding, serveren de gerechten, schuiven aan voor een praatje en verzorgen de muzikale ondersteuning.

Leefkracht

Doel is eenzaamheid onder ouderen te verlichten. Eenzaamheid heeft een negatief effect op de gezondheid van mensen. Terwijl Menzis juist de leefkracht van mensen wil versterken: alles wat er voor zorgt dat je je lichamelijk, sociaal én geestelijk goed voelt. Bijvoorbeeld door ze mee te laten doen in de maatschappij, en met andere mensen in contact te brengen.

Gemeenten

Menzis heeft met meer dan 100 gemeenten een overeenkomst met betrekking tot de zorg. Zij hebben een speciaal zorgverzekeringspakket samengesteld voor mensen met een minimum inkomen; tegen een gunstig tarief. Zodat ook mensen met een kleine beurs toegang tot goede zorg hebben.

125 ouderen

Voor het diner bij Menzis in Groningen zijn 125 ouderen uitgenodigd. Het kerstdiner is georganiseerd in samenwerking met Voedselbank Stad Groningen, Heymansstichting, de gemeente Slochteren en de gemeente Haren.