Gevarieerd stedelijk gebied op EnCeHa-terrein

GRONINGEN - Op het voormalige EnCeHa-terrein in Groningen wordt een gevarieerd stedelijk woongebied met circa 180 woningen en appartementen gecreëerd.

De gemeente Groningen en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers hebben hiervoor een exploitatieovereenkomst getekend.

Structuurplan

Het 2,5 grote EnCeHa-terrein, een voormalig fabrieksterrein aan de rand van de Zeeheldenbuurt, is eigendom van Van Omme & De Groot. De eigenaar heeft samen met architect AAS Groningen, MD Landschapsarchitecten en ontwikkelaar Mensenborgh een structuurplan gepresenteerd. Het plan is om een gevarieerd stedelijk woongebied te creëren met circa 180 grondgebonden woningen en appartementen. Zowel huur als koop.

Huisvestingsvraagstuk

Van Omme & De Groot levert met de ontwikkeling van het EnCeHa-terrein een actieve bijdrage aan het oplossen van het urgente huisvestingsvraagstuk in de stad Groningen. "We zien een stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardig wonen in de stad", weet Marco Dijkshoorn van Van Omme & De Groot. "Het EnCeHa-terrein ligt op een uitstekende plek, strategisch tussen de binnenstad en de ontsluitingswegen in, en bovendien direct naast het in de komende jaren te ontwikkelen Suikerunieterrein. De omvang van het EnCeHa-terrein en de ligging hiervan aan het Hoendiep maken het mogelijk om hier een aantrekkelijk woongebied met een sterke eigen identiteit te ontwikkelen." Wethouder Roeland van der Schaaf is blij met de ontwikkeling. "Ik ben er trots op dat de verschillende bouwplannen in Groningen steeds beter op stoom raken. Dit plan is daar zeker één van. Samen met de ontwikkeling van het Suikerunieterrein is dit een enorme impuls voor de westkant van de stad."

Uitwerkingsplan

Omwonenden worden direct in het nieuwe jaar inhoudelijk worden geïnformeerd over de voorgenomen plannen. Hierna zal het Uitwerkingsplan in procedure worden gebracht. De verwachting is dat de eerste woningen in het najaar van 2017 in verkoop zullen gaan.