Martini Ziekenhuis sluit contracten met alle zorgverzekeraars

GRONINGEN - Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst bereikt over de vergoeding van zorg in 2017. Hiermee is voor alle verzekerden de continuïteit van zorg in het Martini Ziekenhuis gegarandeerd in 2017.

Ook alle verzekerden van zorgverzekeraar Coöperatie VGZ en de verschillende merken die daaronder vallen, kunnen het komende jaar terecht bij het Martini Ziekenhuis, ongeacht hun polis. Mensen met een budgetpolis van ZEKUR kunnen nu eveneens terecht in het Martini Ziekenhuis. Dat was voorheen niet het geval.

Zorg garanderen

Peter Littooij, lid Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis: "We hebben intensief gewerkt aan overeenkomsten met verzekeraars zodat het Martini de zorg aan onze patiënten het hele jaar door kan garanderen. Zo hebben we met VGZ afgesproken dat we aan het eind van het jaar niet in de situatie komen dat we een patiëntenstop moeten instellen, zoals je elders wel eens ziet gebeuren."

Meerjarenafspraken

Het Martini Ziekenhuis sloot eerder al een meerjarenovereenkomst met Menzis. Voor 2017 zijn verder jaarcontracten afgesloten met Multizorg, CZ en Zilveren Kruis (Achmea) en een 2-jarig contract met DSW. Het Martini Ziekenhuis heeft de ambitie met meer zorgverzekeraars meerjarenafspraken te maken.

Groninger Gezinsbode