Bouw Stadswerf Kade in Groningen van start

GRONINGEN - Roeland van der Schaaf heeft vrijdag aan de Flamingokade in Groningen het startsein gegeven voor de bouw van fase 1 van De Stadswerf. Vervolgens werd met toekomstige bewoners en betrokken partijen het glas geheven op een voorspoedige bouw.

Projectontwikkelaar Extenzo realiseert met De Stadswerf een nieuwe woonbuurt van 34 koop- en 35 huurwoningen in de Oosterparkwijk. Aan de Flamingokade komen kadewoningen met vrij uitzicht over het Van Starkenborghkanaal: de Stadswerf Kade. Aan de achterliggende autoluwe Pelikaanstraat worden zowel koop- als huurwoningen in de vrije sector gebouwd: de Stadswerf Dok. Stadswerf staat voor rustig en besloten wonen aan de rand van de Oosterparkwijk. Een wijk met basisscholen, sportvoorzieningen, park en plantsoen binnen handbereik. "Aan de Stadswerf wordt een monument van de toekomst gebouwd", prees Van der Schaaf het woningbouwproject van Extenzo bij de opening.

Stadswerf is in trek

80 % van de woningen van fase 2 van De Stadswerf was binnen anderhalve maand verkocht. Inmiddels is fase 2 helemaal verkocht. Deze fase bestaat uit 16 kadewoningen die in het verlengde van fase 1 liggen. Binnenkort start de verkoop van de eerste 3 woningen aan de Stadswerf Dok.