MJD verblijdt Voedselbank Stad Groningen met cadeaubonnen

MJD - in Groningen heeft woensdag enkele honderden cadeaubonnen van 20 euro overhandigd aan voorzitter Ulfert Molenhuis en penningmeester Jan Huizinga van Voedselbank Stad Groningen. De cadeaubonnen zijn bedoeld voor 342 bij de voedselbank geregistreerde (alleenstaande) cliënten.

"Gezinnen en kinderen die leven in armoede staan wat sneller in de belangstelling, bijvoorbeeld met giften van speelgoed", liet Molenhuis bij die gelegenheid optekenen. "We zijn heel blij dat we deze vaak vergeten groep (alleenstaanden; red) met deze gift een plezier kunnen doen.

Fondsen

De cadeaubonnen zijn bekostigd met giften uit het Ter Schouw van Sanen Fonds en het Kroon Fonds, 2 fondsen die (mede) door MJD worden beheerd. "Aan het eind van elk jaar kijken we wat we kunnen doen voor Stadjers die het niet makkelijk hebben. Dat sluit aan bij de doelstelling van beide fondsen", lichtte Anja Aaldering de gift toe. "Veel van de Stadjers die we ondersteunen, leven met armoede. De keuze voor de voedselbank was dan ook eenvoudig gemaakt."

Uitgifte via voedselbank

De uitgifte van de cadeaubonnen verloopt via de voedselbank. Molenhuis: "Voor de alleenstaande Stadjer is die 20 euro een echt cadeau. Ze kunnen iets kopen waar ze anders het geld niet voor hebben."