Kerstactie Riki Stichting: liefdevolle aandacht voor ouderen

GRONINGEN - Leerlingen van OBS Joseph Haydn bezoeken donderdag 15 december bewoners van zorgcentrum De Brink in Groningen. Een dag, vrijdag 16 december, vieren leerlingen van het Alfa-college Kerst met bewoners van De Es.

Ook vrijwilligers van de Zonnebloem-afdeling Groningen (Stad) Noord/ Zuid/ Centrum en de afdeling Groningen Beijum leggen een kerstbezoekje af bij hun gasten.

Riki Stichting

Zij doen dit in het kader van de elfde kerstactie van de Riki Stichting, waarbij in het hele land vinden warme ontmoetingen plaatsvinden tussen leerlingen van basisscholen, vrijwilligers van Zonnebloemafdelingen en ouderen. Liefdevolle aandacht voor ouderen staat daarbij centraal. Alle bezochte ouderen ontvangen een kerstpakketje. In totaal krijgen 19.000 ouderen een kerstpakket.

Kerstpakket

De kinderen die een verzorgingshuis bezoeken krijgen ook een kerstpakket mee naar huis. Niet voor zichzelf, maar om te geven aan een oudere uit hun eigen omgeving, bijvoorbeeld een  familielid of iemand uit de straat. In Groningen ontvangen bovendien 700 gezinnen met kinderen die wel iets extra’s kunnen gebruiken een pakket.