Alfa-college op 3 in Keuzegids mbo 2017

GRONINGEN - Het Alfa-college is het op 2 na beste ROC van Nederland. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde Keuzegids mbo 2017.

De opleiding Logistiek in Hoogeveen en Hardenberg staat voor het vijfde jaar op rij op de eerste plaats in het vakgebied Logistiek in de Keuzegids. Het Alfa-college behaalde met de opleidingen Handel en Ondernemen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg ook de eerste plaats in dat vakgebied.

Topopleidingen

De afgelopen jaren is het Alfa-college gestegen in de landelijke lijst met 43 beoordeelde brede mbo-scholen. Vorig jaar behaalde het Alfa-college een gedeelde zesde plaats in de Keuzegids, dit jaar een derde plaats. Naast de opleiding Logistiek mogen de volgende opleidingen zich een topopleiding noemen (75 punten of meer in de Keuzegids): Onderwijsassistent, Sport en bewegen, Media, Publieke beveiliging, Verpleging, Medisch assistenten, Kapper, Bouw en Voertuigentechniek.

Keuzegids

De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Voor decanen, scholieren en hun ouders is de Keuzegids een middel om zich te oriënteren op een vervolgopleiding in het mbo.

Plezier

“We merken dat de onderwijskwaliteit en de studierendementen opnieuw zijn gestegen. Ook de studenttevredenheid is toegenomen, zo blijkt uit de JOB Monitor. Daar zijn we ontzettend blij mee", reageert voorzitter Wim Moes van het College van Bestuur van het Alfa-college. "We streven ernaar dat alle studenten met plezier hun opleiding volgen en met goed gevolg afronden. Daarom investeren we in goede en bevlogen docenten en ontwikkelen we innovatief onderwijs, samen met onze partners in de regio. We gaan door op de ingeslagen weg.”