Provinciale Vrijwilligersprijs voor Vereniging Dierenambulance Groningen

GRONINGEN - De Vereniging Dierenambulance Groningen is een van de winnaars van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2016. Gedeputeerde Eelco Eikenaar maakte de winnaars maandagavond bekend tin het provinciehuis.

De winnaars kregen ieder een bedrag van 3000 euro. De overige genomineerden, waaronder Het Hamelhuys in Groningen en de Rode Kruis Studentendesk Groningen, ontvingen een aanmoedigingsprijs van 1000 euro.

Dierenambulance Groningen

De Vereniging Dierenambulance Groningen won de Provinciale Vrijwilligersprijs in de categorie 'Zorg'. Dit omdat de 48 vrijwilligers van de Dierenambulance Groningen al 37 jaar dag en nacht klaar staan voor de dieren in de stad Groningen en de omliggende gemeenten. De vrijwilligers helpen zieke en gewonde dieren, halen overleden (huis)dieren op en regelen desgewenst ook de begrafenis of crematie. Gevonden dieren worden geregistreerd, en er wordt geprobeerd de eigenaar te achterhalen. Daarnaast geven de vrijwilligers voorlichting op scholen en tijdens de open dagen. Een belangrijke nevendoelstelling is het bieden van participatiebanen, werkervaringsplaatsen en stageplekken.

Overige winnaars

De overige winnaars, in de categorieën 'Jeugd' en 'Leefbaarheid', zijn respectievelijk KinderSpelweek Zuidhorn en Boetiek Armslag uit Stadskanaal.