'Lessons of Adolescence' in galerie with tsjalling:

GRONINGEN - In galerie with tsjalling: in Groningen is van 17 december tot en met 28 januari de expositie 'Lessons of Adolescence' te zien. Hierin wordt werk getoond van Albert Westerhoff en Esmay Groot Koerkamp.

Albert Westerhoff laat zich in zijn werk inspireren door zijn kinderjaren en het speelgoed waarmee hij speelde. Esmay Groot Koerkamp is gefascineerd door jongerencultuur en opgroeien.

Albert Westerhoff

Albert Westerhoff (Groningen, 1979) probeert in zijn atelier het plezier dat hij vroeger had met speelgoed te herontdekken. Zijn bronzen ‘mr-bustes’ zijn samengesteld uit fragmenten van speelgoed waarmee hij vroeger speelde. De serie bestaat nu uit 27 beelden en wordt voor het eerst compleet getoond. In het drieluik ‘Lessons of Adolescence’ verandert hij op puberale wijze beelden uit de kunstgeschiedenis. Bij de nieuwe ‘Fractus-Monstrus’ sculpturen her-assembleert Westerhoff onderdelen van simpele houten dinosaurus-, straaljager-, helicopter- en insectenbouwpakketten. Deze nieuwe surreële wezens worden vervolgens uitvergroot tot soms wel 2,5 meter hoog.

Esmay Groot Koerkamp

Esmay Groot Koerkamp (1993) studeerde dit jaar af aan de kunstacademie AKI in Enschede, waar haar monumentale tekeningen meteen opvielen door het grote gebaar en het tekenplezier dat eraf spatte. Ze haalt veel inspiratie uit straatcultuur en gebruikt elementen daaruit voor haar complexe tekeningen met een rauw aandoend verhaal. In haar allernieuwste tekeningen beeldt ze verschillende levensfasen uit. Ze gaan bijvoorbeeld over de wens zich geborgen te voelen als kind en de woede in de zoektocht naar haarzelf.