Martini Ziekenhuis sluit jubileumjaar af met speciale uitgave

GRONINGEN - Het dit jaar 25 jaar bestaande Martini Ziekenhuis sluit het jubileumjaar af met de uitgave van een magazine vol met persoonlijke verhalen.

Verpleegkundige Shambhavi Braam, die op de cover prijkt en in het magazine haar persoonlijke verhaal vertelt, overhandigde het eerste exemplaar woensdag aan een patiënt. De gastvrouwen van het ziekenhuis zorgden ervoor dat ook alle in het ziekenhuis opgenomen patiënten een magazine kregen. Verder kregen alle medewerkers en samenwerkingspartners een magazine. In het magazine wordt teruggeblikt op de hoogtepunten van het jubileumjaar. Zoals de verhalen van diverse patiënten, artsen, verpleegkundigen en een huisarts, maar ook de open dag en volgeboekte publiekslezingen.

Samen voor de beste zorg

Het Martini Ziekenhuis stond dit jaar op diverse manieren stil bij het feit dat bijna nergens zoveel indrukwekkende verhalen samenkomen als in een ziekenhuis. Onder het motto ‘Al 25 jaar samen voor de beste zorg’ deelden bij het ziekenhuis betrokken mensen hun persoonlijke verhaal. Via de website www.samenvoordebestezorg.nl, sociale media en in de publieke ruimtes van het ziekenhuis, maar ook in levende lijve tijdens de verschillende evenementen.

Open dag en publiekslezingen

In maart namen 6500 mensen tijdens de open dag een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis. Verder trokken de verspreid over het jaar gehouden publiekslezingen - over de huid-op-huid keizersnede, gewrichtsprotheses, het FODMaP-dieet, prostaatkanker en brandwonden - veel publiek. De laatste lezing is dinsdag 13 december. Onderwerp: allergie bij kinderen.

Jubileumsymposium

Op een jubileumsymposium wisselden ruim 300 zorgprofessionals van gedachten over hoe zij hun krachten kunnen bundelen om met elkaar en samen met de patiënt de beste zorg te leveren. De patiënten in het ziekenhuis werden gedurende het jubileumjaar getrakteerd op wat lekkers, een gratis krant, muzikale optredens of een gedicht.

Donaties

De viering van het jubileum was mogelijk dankzij een groot aantal sponsors, die zich verbonden voelen met het Martini Ziekenhuis. Zij leverden een financiële bijdrage of een bijdrage in natura, waarvan de ‘oyyo’, een houten designmeubel met kussens in de vorm van organen, de meest in het oog springende donatie was.