Bouwers gezocht voor drijvende afval- lichtkunst ijsbeer

GRONINGEN - De Groningse afvalkunstenares Maria Koijck is op zoek naar bouwers voor het project 'SchoonSchip'.

De bouwers - van alle leeftijden - wordt gevraagd te helpen een ijsbeer van zwerfafval te maken. De duizenden lege plastic flesjes van de 4 Mijl van Groningen vormen de basis van de beer.

Bouw

De bouw vindt van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 december plaats op de binnenplaats van het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. De beer is tijdens WinterWelVaart te zien aan het Lage der A. Outsiders Artists van NOVO en kinderen van kinderopvang Kastanjeplein (SKSG) hebben hun hulp al aangeboden. Maar: “Hoe meer mensen mee helpen, hoe beter en hoe mooier het eindresultaat”, is het motto van Maria Koijck voor de bouw van de ijsbeer.

SchoonSchip

Het project 'SchoonSchip' droomt van een schoon Groningen. Door middel van educatieve en kunstprojecten maakt 'SchoonSchip' mensen bewust van de problemen van zwerfafval. 'SchoonSchip' is een initiatief van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groningen Schoon dankzij mij (Stadsbeheer Gemeente Groningen), WinterWelVaart, Green Office Rijksuniversiteit Groningen en kunstenares Maria Koijck.

Meehelpen

Meehelpen kan van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 december van 11.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk maar wel gewenst. Dit kan via 050-3122202 of info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl.