Heropening oudste verfwinkel Groningen

GRONINGEN - Bossina, de oudste verfwinkel van Groningen, sloot deze zomer zijn deuren. Toen dit slechte nieuws over de sinds 1903 aan de Pottebakkersrijge 21 gevestigde verfwinkel René Laeven bereikte, besloot hij meteen in actie te komen.

“Ik werk al 25 jaar in de verfbranche en had de wens om mijn ervaring en ideeën tot uiting te laten komen in een mooie ambachtelijke verfspeciaalzaak”, vertelt Laeven. „Het pand van Bossina en de historie van Bossina sloten hier perfect bij aan. Het zou zonde zijn als zo een mooi bedrijf voorgoed zou verdwijnen uit Groningen.”

Ambachtelijke verfspecialist

Vorige week, op donderdag 1 december, gingen de deuren van Verfspeciaalzaak Bossina weer open. “Verfspeciaalzaak Bossina blijft dé ambachtelijke verfspecialist voor Groningen en omstreken”, stelt Laeven, die kwaliteit en advies hoog in het vaandel heeft staan. “Maar er is wel iets veranderd. De overname van de kunstenaarsbenodigdheden bleek vooralsnog niet mogelijk.”

Industriële uitstraling

De verfwinkel heeft een industriële uitstraling gekregen. “Naast de vertrouwde producten van onder andere Sikkens en bootlakken, zijn enkele producten aan het assortiment toegevoegd. Nieuw zijn onder meer de decoratieve muurverven, natuurlijke verven en behang. Bovendien is een binnenhuisarchitect aanwezig om klanten van kleur of inrichtingsadvies te voorzien.” Verfspeciaalzaak Bossina is geopend van dinsdag tot en met zaterdag geopend.