Sponsortocht Heart to Handle brengt ruim 31 mille op

GRONINGEN - Onderzoekster en hoogleraar cardiologie Isabelle van Gelder van het UMCG heeft donderdag een cheque van 31.369,78 euro gekregen van stichting Heart to Handle. Van Gelder doet onderzoek naar boezemfibrilleren, een levensbedreigende hartritmestoornis.

8 studenten fietsten afgelopen zomer 2300 gesponsorde kilometers van Groningen naar Rome voor deze stichting. Zij deden dit op initiatief van Noor Koolen, zus van Daphne Koolen, oprichtster van de stichting en initiatiefneemster van de eerste editie van Heart to Handle, een fietstocht van Groningen naar Barcelona. Daphne en Noor verloren hun vader 4 jaar geleden aan een hartstilstand. Noor: “De overhandiging van de cheque was een prachtige afronding van ons project. Het eindbedrag was boven verwachting. Het waanzinnige resultaat verraste het onderzoeksteam enorm.”

Belang van bewegen

Het sponsorbedrag is bijzonder welkom voor Isabelle van Gelder. “Het is ongelofelijk hoe deze groep een half jaar alles opzij zette voor hun tocht. Het ontroert mij dat jonge mensen het belang van bewegen voor een gezond leven inzien. Inspirerend voor mij en bemoedigend om mijn onderzoek te continueren”, aldus Van Gelder. Haar onderzoek naar de oorzaak van een hartritmestoornis en de behandeling daarvan kunnen levens redden.

Heart to Handle Delft

Een Delftse studentengroep neemt de derde editie van Heart to Handle voor zijn rekening. Enthousiast gemaakt door het Groningse team starten zij hun monsterrit volgend jaar in juli vanuit Delft. In 3 weken rijden zij naar Split in Kroatië. Hun doel is minimaal 30.000 euro op te halen voor onderzoek naar de ontwikkeling van een lichaamseigen hartklep. Meer informatie: Hearttohandle.nl