Janna van Kooten en Jelmar Koopman winnaars Ranomi Cup

GRONINGEN - Janna van Kooten en Jelmar Koopman hebben zaterdag de Ranomi Cup gewonnen. Zij deden dit door de 100 meter vrije slag te winnen tijdens de vijfde editie van de strijd om de Ranomi Cup in het Helperbad in Groningen.

De 12-jarige Janna van Kooten van de organiserende zwemvereniging TriVia won de 100 meter vrije slag niet alleen, ze verbeterde 3 keer haar pr op die afstand. Begonnen met 1.03.35 besloot ze de dag met een tijd van 1.02.00. Winnaar bij de jongens werd Jelmar Koopman van De Forel uit Wolvega.

Ranomi Cup

De Ranomi Cup is een talenten-zwemwedstrijd, georganiseerd ter ere van TriVia's erelid Ranomi Kromowidjojo. De Ranomi Cup gaat naar de snelste juniorenzwemmer op de 100 meter vrije slag; meisjes en jongens tot en met 15 jaar. Voorafgaand aan de zwemwedstrijd kreeg een selectie van 25 zwemtalenten een speciale training van TriVia-hoofdtrainer Janco Nolles in Drachten. Vervolgens werd onder begeleiding van sportdiëtiste Alisa Boxem-Bulthuis een speciale lunch gemaakt in de kantine van het Helperzwembad.