Groninger student Blanks brengt tweede single uit

GRONINGEN - Blanks, ofwel de 19-jarige Groninger student Simon de Wit, brengt woensdag 7 december zijn tweede single ‘Wish We Did Together’ uit.

In de zomer van dit jaar verscheen Blanks' eerste single ‘If You Ever Change Your Mind’. Deze stond binnen een week op #1 in de Spotify Viral Top 50 van Nederland en is momenteel meer dan 90.000 keer afgespeeld. Geïnspireerd door de muziek van nu maakt Blanks muziek waarin pop, elektronische beats, folk en rap gecombineerd worden met aanstekelijke deuntjes. De tweede single ‘Wish We Did Together’ gaat over een langeafstandsrelatie die moeizaam verloopt. De single is door Blanks zelf opgenomen.

Simon de Wit

Simon de Wit begon op jonge leeftijd met gitaarspelen en volgde enkele jaren gitaar- en zangles. Op de middelbare school speelde hij in meerdere bandjes. In deze periode begon Simon met het schrijven van eigen nummers. Behalve voor het schrijven en spelen van muziek, begon hij zich ook te interesseren voor de productie van muziek. Door veel te lezen, luisteren en experimenteren leerde hij zichzelf produceren. Op dit moment produceert hij zijn eigen singles.

Giels Talentenjacht

Toen radio-dj Giel Beelen dit jaar zijn online talentenjacht ‘Giels Talentenjacht’ opende, besloot Simon om samen met zijn broer Bram en vriend Meeuwis onder de naam ‘Wire’ mee te doen. Uit meer dan 1000 inzendingen wisten ze met hun zelfgeschreven nummers door te dringen tot de top 25. Ze speelden meerdere malen live bij 3FM en hadden optredens op meerdere festivals, waaronder festival Mundial in Tilburg.

Blanks

Na dit muzikale avontuur besloot Simon om alleen onder de naam ‘Blanks’ verder te gaan. Blanks is een vrije vertaling van zijn achternaam De Wit, maar staat ook voor blanco, onbeschreven: een nieuw begin. Blanks laat zich inspireren door de muziek van nu en combineert de krachten hiervan in zijn eigen nummers.