Koninklijke onderscheiding voor NNCK-coördinator Albert Kars

GRONINGEN - Albert Kars van het Noord Nederlands Concert Koor (NNCK) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De bijbehorende versierselen werden hem vrijdagavond in het theatercafé van De Oosterpoort in Groningen opgespeld door burgemeester Peter de Oudsten. Dit gebeurde tijdens de receptie ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het NNNCK en het 25-jarig jubileum van Kars bij het NNCK.

NNCK

Het NNCK is het eigen koor van het Noord Nederlands Orkest (NNO), dat voor elke uitvoering met het NNO in grotere of kleinere omvang wordt samengesteld uit meer dan 100 amateurvocalisten uit Noord-Nederland. Albert Karst zingt sinds de oprichting in 1991 in het NNCK.

Coördinator

In 1999 werd hij, als vrijwilliger, coördinator van het NNCK en sindsdien zet hij zich belangeloos in om het grote projectkoor bij elkaar te houden, te inspireren en daarbij alles tot in de puntjes te organiseren. Hij geldt daarbij als verbindingsofficier tussen het NNCK en het Noord Nederlands Orkest. Zowel passie als bescheidenheid kenmerkt zijn inzet.