Zorgverzekering voor minima in Stad: Menzis GarantVerzorgd

GRONINGEN - De gemeente Groningen heeft bij Menzis opnieuw een zorgverzekeringspakket afgesloten voor mensen met een laag inkomen. Dit pakket heet Menzis GarantVerzorgd.

De gemeente Groningen betaalt mee aan deze zorgverzekering. Omdat ze het belangrijk vindt dat ook iedereen met een laag inkomen goed verzekerd is.

Korting

De gemeente Groningen betaalt mee aan de premie. De klant krijgt 6 % korting op de basisverzekering (85 euro per jaar). Nieuw is dat de klant daar bovenop 9 % korting ontvangt op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering; tussen de 15 en 80 euro per jaar, afhankelijk van de aanvullende en tandartsverzekering die men kiest. Klanten krijgen ruime vergoedingen voor onder andere brillen/ lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp. Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Brief

Iedereen die een bijstandsuitkering heeft of in 2016 gebruik heeft gemaakt van een gemeentelijke regeling voor minima, ontvangt in de loop van volgende week een brief van de gemeente. Mensen kunnen zich vervolgens tot en met 31 december 2016 aanmelden voor deze zorgverzekering. Meer informatie: gemeente.groningen.nl/minimaregelingen