Sopraan Lenneke Ruiten in De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN - Sopraan Lenneke Ruiten geeft donderdag 8 december een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Lenneke Ruiten studeerde zang aan het Koninklijk Conserva­torium in Den Haag en volgde lessen bij onder anderen Robert Holl, Hans Hotter en Elly Ameling. In 2002 won zij 5 prijzen op het Vocalisten Concours in Den Bosch, waaronder de eerste prijs en de publieksprijs. De tot de wereldtop doorgestoten Ruiten wordt geregeld uitgenodigd voor mooie partijen - Zerbinetta ('Ariadne auf Naxos'), Ophelie ('Hamlet') en Konstanze ('Die Entführung') op de beroemde operapodia van Salzburg, Parijs en Brussel. Lenneke Ruiten wordt begeleid door pianist Thom Janssen. Samen traden zij op in onder meer Het Concertgebouw in Amsterdam, in Wigmore Hall in Londen en de Kaisersaal in Frankfurt.

Mélodies Françaises

In De Oosterpoort brengen Lenneke Ruiten en Thom Janssen een selectie ten gehore van hun album ‘Mélodies Françaises’. Deze cd stond wekenlang op 1 in de TROS Top 50 klassiek. Het concert wordt afgesloten met de 'Letzte Lieder' van Richard Strauss.

Groningsche Muziekvereeniging

Het concert, dat is georganiseerd door de Groningsche Muziekvereeniging, begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.groningsemuziekvereniging.nl, kamermuziek.groningen@gmail.com of aan de kassa van De Oosterpoort.