Bij 45 gezinnen tóch pakjesavond dankzij Present Groningen

GRONINGEN - Vol verwachting klopt ons hart. Want Sinterklaas is in het land. Pakjesavond is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een significante groep ouders in Stad heeft namelijk geen of onvoldoende financiële middelen om cadeautjes te kopen voor zijn kinderen. Dankzij Stichting Present Groningen kunnen kinderen uit 45 gezinnen toch uitzien naar een heerlijk avondje met cadeautjes én bezoek van Sint en Piet.

In samenwerking met hulpverleners van MJD, NOVO, Leger des Heils, Kopland en Groninger wijkteams zijn de verlanglijstjes van de kinderen bij 43 vrijgevige gezinnen of groepen gebracht. Zij hebben Sinterklaas geholpen met inkopen, het maken van gedichtjes en bakken van lekkernijen. Zo is voor elk gezin een verrassingspakket samengesteld dat deze week week door 6 teams van Hulpsinten en Pieten bezorgd zal worden.

Makelaar in sociale betrokkenheid

Stichting Present Groningen is een organisatie die de betrokkenheid van burgers, bedrijven, kerken, buurten en andere sociale verbanden wil stimuleren en organiseren. Als 'makelaar in sociale betrokkenheid' begeleidt Present groepen burgers bij een zinvolle en goed bestede actie. Meer informatie: www.presentgroningen.nl