Groninger kwartet in de prijzen bij Prinses Christina Jazz Concours

GRONINGEN - Het Antisia Machneva Quartet uit Groningen heeft zondag een tweede prijs veroverd in de finale van het Prinses Christina Jazz Concours 2016.

Het uit de 21-jarige Mindaugas Apulskis (tenorsaxofoon), 20-jarige Antisia Machneva (piano), 21-jarige Paulius Vaicekauskas (bas) en 38-jarige Roberto Pistolesi (drums) bestaande kwartet won deze prijs in de categorie 3 (12 tot en met 21 jaar en student aan een vakopleiding van een conservatorium). Behalve de eer verdiende het Antisia Machneva Quartet een optreden in Club Nine in TivoliVredenburg in Utrecht en de Laureatenjuryprijs; Muziekbonnen ter waarde van € 150 toegekend door de laureatenjury, bestaande uit oud-deelnemers van de afgelopen jaren en beschikbaar gesteld door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Finale Prinses Christina Jazz Concours

De finale van het Prinses Christina Jazz Concours vond zondagmiddag plaats in het Bimhuis in Amsterdam. Voor de selecties kwamen dit weekend maar liefst 40 jazzbands naar het Bimhuis, bestaande uit jonge jazzmuzikanten tussen de 12 en 21 jaar. Een professionele jury, met onder anderen Co de Kloet, Joris Teepe en Francien van Tuinen, koos in totaal 8 finalisten uit en verdeelde de prijzen onder hen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina der Nederlanden en Marcel van den Heuvel, gemeenteraadslid en woordvoerder Kunst en Cultuur in de gemeente Amsterdam, reikten de prijzen uit.