Groningen viert Sint Pannekoek op grote schaal

GRONINGEN - Sint Pannekoek in Groningen was een groot succes. Het ooit door stripverhalenmaker Jan Kruis bedachte pannenkoekenfeest werd dinsdag op meer dan 17 locaties gevierd.

[caption id="attachment_66992" align="alignright" width="126"]©Bob de Vries ©Bob de Vries[/caption] Alleen al bij Der Aa-kerk kwamen meer dan 1000 Sint Pannekoek-vierders bijeen gekomen om het feest eer aan te doen door zo veel mogelijk pannenkoeken te eten. Iedereen mocht zelf bepalen wat werd betaald voor de pannenkoek. De opbrengst gaat naar Het Nederlands Stripmuseum, waar een cursus ontwikkeld wordt om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen.

Pittige Popeye

Sint Pannekoek trok ook veel bekijks vanuit de gemeente. Onder meer de wethouders Roeland van der Schaaf en Paul de Rook kwamen een pannenkoek eten. Van der Schaaf maakte bovendien de winnaar van de pannenkoekenwedstrijd bekend. De ‘Pittige Popeye’, een stoere pannenkoek met sambal en spinazie, staat een maand lang op het menu bij Het Pannenkoekschip. Meer informatie: www.sintpannekoekgroningen.nl