Drukke tijden voor Stichting Kostuumverhuur: decembermaand kostuumverhuurmaand

GRONINGEN - Het zijn drukke tijden voor Stichting Kostuumverhuur aan de Oosterstraat 25a in Groningen. Al was het maar omdat recentelijk weer heel veel sinten en pieten zijn aangekleed en geschminkt.

”Regenboog- of schoorsteenpiet, of gewoon zwarte piet, dankzij onze ervaren grimeuses kan het allemaal”, laten de dames van Kostuumbeheer weten. ”Alle kostuums zijn vanzelfsprekend op het eigen atelier vervaardigd, net als de kerstmannen- en kerstvrouwenkostuums.”

Themakleding

Stadjers kunnen al bijna 30 jaar voor de meest uiteenlopende soorten themakleding bij Kostuumverhuur terecht; van Batavierenkleding tot kleding uit de jaren negentig. ”Op het atelier werken vrijwilligers en stagiaires met veel zorg en oog voor detail aan het constant vernieuwen van onze collectie.” Overigens zijn het niet alleen Stadjers die hun weg vinden naar Kostuumverhuur. Zo heeft Kostuumverhuur in het voorjaar alle figuranten van ‘Zappmissie: Lost in the Game’ aangekleed.

Kans op slagen groot

”Ook voor een gala, een feestelijke prijsuitreiking, een bedrijfsfeest of een promotie is de kans op slagen hier zeer groot. We hebben namelijk een ruim assortiment smokings, avondjurken en rokkostuums aan de Oosterstraat 25a”, weten Joke Ruiter en Caroline Fries, medewerkers die het sinds januari zonder oprichtster/ directrice Heleen Untied moeten stellen. Zij zetten de stichting voort met Marijke van Putten.

Duurzaamheid

Kostuumverhuur hecht behalve aan een groot en divers assortiment aan duurzaamheid. ”We willen ons met onze kleding onderscheiden van de industrieel vervaardigde thema- en feestkleding, die steeds meer via winkels en internet wordt aangeboden. Huren draagt ook nog eens bij aan een duurzamere maatschappij en aan de deeleconomie.” Meer informatie: www.kostuumverhuurgroningen.nl