Pim Luiten nieuwe directeur VRIJDAG in Groningen

GRONINGEN - Pim Luiten is de nieuwe directeur-bestuurder van cultuurinstelling VRIJDAG in Groningen. Luiten is daarmee de opvolger van Hendrik Jan Houtsma, die op 15 augustus vertrok.

Luiten, die op 1 januari 2017 begint, werkte eerder bij het Amsterdamse Uitburo en was adjunct-directeur van NEMO in Amsterdam. Op dit moment is hij actief als zelfstandig organisatie adviseur.

VRIJDAG

Bij VRIJDAG kan iedereen zelf muziek, theater en beeldende kunst maken. VRIJDAG ondersteunt daarnaast amateurkunstenaars in stad en provincie Groningen, geeft advies over cultuureducatie en biedt culturele workshops voor het onderwijs. Voorzitter Wim Cornelis van de Raad van Toezicht van VRIJDAG: “Met Pim Luiten halen we een directeur binnen met een sterk analytisch vermogen, ruime managementervaring en grote affiniteit met en ervaring in de wereld van kunst en cultuur. We hebben er alle vertrouwen in dat hij het ingezette beleid kan voortzetten en waar nodig zal bijsturen.” Pim Luiten gaat verhuizen van Amsterdam naar Groningen, waar hij tijdens zijn studietijd ook woonde.