Social Return Awards voor Groninger zorginstellingen

GRONINGEN - Wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen heeft vrijdag in het stadhuis Social Return Awards uitgereikt aan de thuiszorgorganisaties At home first, Thuiszorg Comfort en Zorgkompas.

De bedrijven kregen de award omdat ze zich op bijzondere wijze inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het eerbetoon bestaat uit een oorkonde en een logo dat de bedrijven op hun website en in hun correspondentie mogen gebruiken, als ware een onderscheiding. Wethouder Ton Schroor prees de winnaars: “Nieuwe aanbieder At home first heeft vrijwel direct de gemeente betrokken in de processen en heeft met het startproject 31 kandidaten weten te plaatsen." Thuiszorg Comfort werd geprezen voor het bieden van kwaliteit van leven, voor zowel de zorgverlening als de arbeidsplaatsen. Zorgkompas, dat al 6 jaar meedoet, heeft de inzet uitgebreid naar de gehele arbeidsmarktregio.

Social return

Ondernemers die voor de gemeente Groningen werken, betrekken via social return kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt bij de uitvoering van hun opdrachten. Zo krijgen deze groepen een kans om werkervaring op te doen en hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Eerdere winnaars

Sinds de invoer van de Social Return Award in oktober 2015, heeft de gemeente Groningen awards uitgereikt aan Bios-groep, Donkergroen, Machinefabriek Rusthoven, Visschedijk, Oosterhof-Holman, Cycloon, De Wilde Wegenbouw, Broekema, SW Schilders B.V., Groenvoorziening A.J. van der Werf, Lasaulec, Koninklijke Sjouke Dijkstra en HIAB.