Student Noorderpoort in top 3 MBO Uitblinker 2016

GRONINGEN - Mirthe Oosting, student International Business Studies bij Noorderpoort Business & Administratie in Groningen, is in de top 3 van de MBO Uitblinker 2016-verkiezing geëindigd. Dit is donderdag bekendgemaakt op het MBO Uitblinkersgala in CineMec in Ede.

Lisanne Fons van het ID College uit Gouda was volgens de jury de beste ambassadeur van het mbo. De 18-jarige Mirthe vindt het ontzettend jammer dat ze niet gewonnen heeft. Maar: "Ik kom er nog sterker uit. Het motiveert me wel heel erg om nog meer te laten zien wat ik in huis heb."

Pitch

Na de voorrondes, waarin online gestemd werd op MBO Uitblinkers uit het hele land, stond Mirthe Oosting in de top 10 van de Uitblinkersverkiezing. Ze moest zich daarom op het MBO Uitblinkersgala presenteren aan een vakjury, bestaande uit voorzitter Ton Heerts van de MBO Raad, Marije Hulsbosch, hoofd communicatie en perswoordvoerder bij de MBO Raad, en Jordy van Tongeren, MBO Uitblinker 2015. Dankzij deze pitch stond Mirthe tijdens de finale in de top 3. Vervolgens moest ze in een afgeladen CineMec in Ede nogmaals haar ambities presenteren, aan een tweede jury en aan het publiek. Mirthe gaf daarbij aan dat het mbo dromen waar maakt en dat zij zich daarvoor wil inzetten. "Als je een droom hebt, jaag die dan na, wat de droom ook is. Dat is ontzettend belangrijk."

Het Uitblinkersgala

Het MBO Uitblinkersgala was georganiseerd door Dit is MBO in samenwerking met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Het Uitblinkersgala is onderdeel van Ditismbo.