Groninger Ondernemingsprijs 2016 voor Eska

GRONINGEN - Bos & Bos Catering en Voys, beide uit de stad Groningen, hebben naast de Groninger Ondernemingsprijs 2016 gegrepen. De prijs werd een prooi voor Eska uit de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

De prijsuitreiking was het sluitstuk van de donderdag in de Springerzaal van MartiniPlaza in Groningen gehouden finale van de strijd om de Groninger Ondernemingsprijs. Eska produceert massief karton, dat onder andere wordt gebruikt voor spellen, legpuzzels, mappen en hardcovers. Het Italiaanse modehuis Gucci gebruikt het karton van Eska voor luxe cadeauverpakkingen.

Genomineerden

Met Bos & Bos, Eska en Voys Naast Eska waren Bos&Bos Catering en Voys waren 3 totaal verschillende bedrijven genomineerd. Maar ze vertonen volgens de jury ook veel overeenkomsten. Zo zijn het alle 3 bedrijven met min of meer traditionele producten (eten & drinken, karton en telefonie), maar dan wel doorvertaald naar de eisen én wensen van deze tijd.

Personeelsbeleid

Uiteindelijk heeft het personeelsbeleid de doorslag gegeven. Eska heeft 350 werknemers, met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. Alle medewerkers, oud en jong, krijgen volop gelegenheid om mee te denken en te doen. Daarnaast is er bewust gekozen om ook te koersen op jong talent, middels Jong Eska. Hierbij is er aandacht voor de huidige jonge Eska-medewerker en de jonge potentiële medewerker.

Transitie

Als gevolg van een veranderende vraag, heeft Eska een jaar geleden een transitie ingezet. Van minder bulk naar een meer specialistische producent, van maker van alleen maar grafisch en massief karton naar leverancier van speciaal karton voor luxe verpakkingen. “Het is mooi om te zien dat we nu deze erkenning krijgen van deze vakjury. De transitie is ingezet, dit is het begin en deze prijs gaat energie geven. Ik ben trots op onze werknemers en trots dat ik daar leiding aan mag geven”, aldus algemeen directeur Rienk Jan van der Kooi. Meer informatie: www.groningerondernemingsprijs.nl