In Rusland verboden kunst bij Galerie MooiMan male-art

GRONINGEN - In Galerie MooiMan male-art in Groningen wordt zaterdag 26 november de expositie 'Inner Light' geopend. Deze expositie toont het werk van de Russische kunstenaar en homo-activist Demir Demirov.

Demirov is vanwege zijn activisme niet alleen uitgesloten van het tonen van zijn werken - in Rusland aangemerkt als homopropaganda - maar ook van medicatie als hiv-geïnfecteerde. Al het werk van de solo-expositie staat dan ook  in het teken van Wereld Aids Dag 1 december. De opbrengt van de verkoop is namelijk bedoeld voor medicatie voor Demirov zelf en zijn vrienden. Met name ook omdat hiv-medicatie in Rusland aan strikte regels gebonden is en daardoor niet voor iedereen verkrijgbaar is.

Kritiek op de samenleving

Demirov maakt streng grafisch werk ,overladen met symbolen waarin kritiek op de samenleving rondom stigma’s als hiv-aids, transgender, homohuwelijk en kinderwens voor homokoppels naar voren komt. Hij schildert op goedkoop papier van een meubelgigant uit Zweden. De expositie is van 1 tot 11 december toegankelijk voor publiek.