Google stelt zich voor aan nieuwe buren in Groningen

GRONINGEN - Google richt vrijdag 25 november een 'huiskamer' in op de weekmarkt op de Grote Markt in Groningen.

Google doet dit ter kennismaking met 'de nieuwe buren'. Het bedrijf achter de Google-zoekmachine opent dinsdag 6 december een nieuw datacenter in Eemshaven.

Virtuele tour door datacenter

Bezoekers van de Google-huiskamer op de Grote Markt kunnen onder meer een virtuele tour door een datacenter maken. Verder kunnen ze kennismaken met producten als Culture & Arts en Google Translate, kunnen ze met Street View het onbewoonde waddeneiland Griend ontdekken en kunnen ze meer informatie krijgen over de Google-projecten op het gebied van educatie en natuur. De Google-huiskamer is te herkennen aan een logo met Martinitoren, dat speciaal voor de opening van het datacenter is ontworpen.

Officiële opening

Het Google datacenter in de Eemshaven wordt dinsdag 6 december officieel geopend in aanwezigheid van minister Henk Kamp van Economische Zaken en Groninger Ben Woldring. Met een investering van € 600 miljoen, vertegenwoordigt dit nieuwste datacenter het beste van Google’s wereldwijde datanetwerk. Het datacenter in Eemshaven draait volledig op 100 % duurzame energie.