Fietsverlichtingsactie op fietsroute Hoogezand-Groningen

GRONINGEN - Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gaan controleren of de verlichting van fietsers op de route Hoogezand-Groningen in orde is.

Fietsers die hun verlichting goed op orde hebben, krijgen een beloning. Voor fietsers met kapotte verlichting staat een mobiele fietsenmaker langs de weg, die ter plekke de verlichting kan repareren. Daarnaast krijgen fietsers een folder mee met de regels over fietsverlichting.

Fietsroute Hoogezand-Groningen

De fietsverlichtingsacties zijn onderdeel van het project Fietsroute Hoogezand-Groningen. De projectpartners provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en Fietsersbond willen de verkeersveiligheid op deze route proberen te verbeteren. Naast aanpassingen aan de fietsroute, worden verkeerscontroles gehouden om weggebruikers te wijzen op veilig verkeersgedrag.

Woensdag 23 november

In totaal staan 3 fietsverlichtingsacties gepland. De eerste actie is woensdag 23 november, van 16.00 tot 19.00 uur, bij hotel-restaurant Van der Valk Westerbroek. Begin november is al een aantal green graffiti-afbeeldingen met de ‘Fiets Verlicht’-boodschap aangebracht op de fietsroute. Deze tekeningen zijn van milieuvriendelijke krijtverf en verdwijnen vanzelf weer door regen en slijtage.