Wedstrijd voor jonge lino-makers bij GRID

GRONINGEN - GRID Grafisch Museum Groningen heeft samen met de Amsterdamse kunstgalerie Atelier Open en linoleumfabrikant Forbo een wedstrijd uitgeschreven voor jonge lino-makers uit de provincies Drenthe, Friesland en Groningen.

De wedstrijd is onderdeel van de Ode aan de Lino 2016. In het kader van deze ode is in GRID tot en met 15 januari een expositie te zien met linoleumdrukken van 8 kunstenaars.

Forbo Jong Talent Prijs

Jonge (10 tot en met 15 jaar) lino-makers worden opgeroepen een linoleumdruk te maken en mee te dingen naar de Forbo Jong Talent Prijs. De inzendingen worden door een jury beoordeeld. Zij stelt vervolgens een lijst met genomineerden samen. Deze genomineerden doen mee aan een expositie bij GRID; van 30 december tot en met 15 januari. De lino kan op school of thuis worden gemaakt, maar ook bij GRID, waar materiaal en drukpersen aanwezig zijn om mee aan de slag te gaan.

Workshops bij GRID

De vrijwilligers van GRID begeleiden de deelnemers en geven workshops linosnijden. Klassen, maar ook individuele kinderen/ jongeren kunnen zich aanmelden voor een workshop. De kinderen/ jongeren moeten de linoleumdrukken uiterlijk 23 december 2016 hebben ingezonden. Dit onder vermelding van Wedstrijd Ode aan de Lino t.a.v. GRID - mw. F. Oosterhof. Adres: Sint Jansstraat 2, 9712 JN in Groningen. De lino kan ook persoonlijk worden langsgebracht bij GRID.