Concert kamerkoor Ars Musica in de Der Aa-kerk

GRONINGEN - Kamerkoor Ars Musica geeft zaterdag 26 november een concert in de Der Aa-kerk in Groningen.

Centraal staat 'Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit'(BWV 106) van Johann Sebastian Bach. Deze cantate wordt geschaard onder zijn belangrijkste werken. Behalve werken van Johann Sebastian Bach staan stukken van Johann Bach en Johann Ludwig Bach op het programma.

Stichting Ars Musica

Stichting Ars Musica is een centrum voor klassieke muziek dat een podium biedt aan getalenteerde musici. Een van de hoofddoelen is het aanbieden van muzikale schatten uit de klassieke (kerk)muziek. Onder de vlag van Ars Musica vallen diverse ensembles. Deze staan onder leiding van Marjon van der Linden, Arjen Uitbeijerse en artistiek leider Patrick van der Linden.

Aan de grenzen van het leven

Het concert in de Der Aa-kerk valt samen met de verschijning van het boek en de cd 'Aan de grenzen van het leven'. Deze set van boek en cd gaat over grenservaringen in ons bestaan, zoals verlies, verdriet, rouw, eenzaamheid, teleurstelling, afscheid en toekomstverwachting. Het boek is geschreven door Evert Pieter van der Veen, predikant in de Protestantse Kerk in Nederland.

Cd

Van der Veen en Ars Musica-dirigent Patrick van der Linden hebben de muziek - van J.S. Bach en enkele tijdgenoten - voor de bijbehorende cd uitgezocht. Kamerkoor Ars Musica en leden van het Ars Musica Orkest hebben de muziek opgenomen. Enkele muzikale werken van deze cd worden in dit concert in de Der Aa-kerk ten gehore gebracht. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 20 euro. Meer informatie: www.klassiekemuziek.nl