deMunnik-deJong-Steinhauser en &Prast&Hooft geven interieur Groninger Forum vorm

GRONINGEN - Architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser (dMdJS) en architectenbureau &Prast&Hooft gaan het interieur van het Groninger Forum vormgeven.

Het ontwerp voor het interieur moet voor de zomervakantie van 2017 gereed zijn. Na de zomer volgt de bestekfase, begin 2018 de aanbestedingsfase.

deMunnik-deJong-Steinhauser

Het interieur van het Groninger Forum wordt onder supervisie van NL Architects, de architect van het gebouw, uitgewerkt door deMunnik-deJong-Steinhauser (dMdJS), een bureau dat de afgelopen jaren verantwoordelijk is geweest voor meerdere toonaangevende interieurprojecten, waaronder Rozet in Arnhem. Voor het Groninger Forum krijgen zij de opdracht de openbaar toegankelijke ruimtes vorm te geven.

&Prast&Hooft

De horeca op het Plein Beeld & Geluid, het filmcafé en de foyers tussen de 5 filmzalen, en de loungebioscoopzaal worden ontworpen door &Prast&Hooft. &Prast&Hooft heeft de afgelopen jaren bewezen sfeervolle interieurs te ontwerpen waarin het aangenaam verblijven is. Voorbeelden hiervan zijn De Ysbreker in Amsterdam en de Groningse café’s De Uurwerker en Bakkerij Blanche.

Horecapartner gezocht

Het café op de begane grond en het café-restaurant op de negende verdieping vallen buiten deze opdracht. Voor die horecaruimtes worden begin volgend jaar gezocht naar een horecapartner. Voor de inrichting van het nieuwe Stripmuseum wordt een tentoonstellingsvormgever gezocht.

Groninger Forum

Het Groninger Forum, dat achter de Grote Markt verrijst, wordt een ontmoetingsplaats voor nieuwsgierige mensen, vol exposities, films, (literaire) evenementen, talkshows, horeca en het nieuwe Nederlands Stripmuseum. Op de bovenste verdieping komt een skylounge met restaurant, een dakterras met openluchtbioscoop en een fantastisch uitzicht over de stad. Tot de opening in 2019 is Groninger Forum actief op verschillende locaties: de bioscoop aan het Hereplein, de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat en in de wijken Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert en Hoogkerk.