De Kimkiel en Fiducia winnen Onderwijsprijs Groningen

GRONINGEN - CSBO De Kimkiel en CSBO Fiducia uit Groningen hebben de categorie basisonderwijs van de Onderwijsprijs Groningen 2016 gewonnen. Gedeputeerde Eelco Eikenaar reikte de prijs, een bronzen olifant, dinsdagavond uit in het provinciehuis.

De beide basisscholen wonnen de eerste prijs voor het gezamenlijke project 'Vakantiemuseum'. Leerlingen krijgen in de laatste week voor de zomervakantie de opdracht een vakantieherinnering mee te nemen, met elk jaar een ander thema. Met de meegebrachte foto's, kunstwerkjes, of bijvoorbeeld zakjes zand, wordt het Vakantiemuseum ingericht. Rond het thema zijn allerlei activiteiten, zoals ijsjes schilderen, of theater over vakantieherinneringen.

Inventieve oplossing

Volgens de jury is het is een inventieve oplossing voor de vraag: hoe zorg je er op deze scholen voor speciaal onderwijs voor dat leerlingen én hun ouders zo snel mogelijk aansluiting vinden bij hun school? De tweede prijs ging naar de Tine Marcusschool, de derde prijs naar de Oecumenische Basisschool Dom Helder Camara. Allen uit de stad Groningen.

Voortgezet onderwijs

Het Eemdsdeltacollege uit Siddeburen won in de categorie voortgezet onderwijs. De tweede prijs ging naar het Maartenscollege uit Haren en de derde prijs naar Kamerlingh Onnes uit Groningen. De winnaars vertegenwoordigen de provincie Groningen in maart bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam.