Voorzorgsmaatregel vogelgriep: Kinderboerderij Stadspark tijdelijk gesloten

GRONINGEN - Kinderboerderij Stadspark in Groningen gaat tijdelijk dicht. Dat is nodig om te kunnen voldoen aan de aangescherpte richtlijnen om verspreiding van de vogelgriep te beperken.

In dierentuinen en kinderboerderijen moeten water- en siervogels worden afgeschermd van het publiek. De kiosk naast de ingang en de speeltuin Stadspark blijven wel open.

Afschermen sier- en watervogels

Op het terrein van Kinderboerderij Stadspark is geen aparte afdeling voor sier- en watervogels. Ook al zijn deze dieren nu afgeschermd, contact met bezoekers kan alleen voorkomen worden door de kinderboerderij geheel te sluiten.

Andere kinderboerderijen

De andere kinderboerderijen in de stad, zoals de Beestenborg en de Eelderbaan, volgen ook de richtlijnen van het ministerie van Economische Zaken. Maar omdat deze locaties anders zijn ingedeeld, hoeven ze niet dicht voor publiek. Het afschermen van de sier- en watervogels moet ervoor zorgen dat wilde vogels geen vogelgriep overbrengen op vogels van hobbyboeren, in dierenparken en op kinderboerderijen. Hoe lang de kinderboerderij Stadspark nu dicht blijf, hangt af van de vogeltrek-periode.