Nieuwe locatie voor Fier in Groningen

GRONINGEN - Fier Groningen is sinds vorige week gevestigd in een nieuw gebouw. Fier blijft op de Laan Corpus den Hoorn in Groningen, maar is 1 pand opgeschoven naar nummer 102-2.

Fier is ruim een half jaar geleden gestart in Groningen. Fier Groningen helpt jongeren en gezinnen in deze regio die specialistische hulp nodig hebben omdat ze te maken hebben (gehad) met geweld, conflictsituaties, (seksueel) misbruik, loverboyproblematiek en trauma. ”Vanuit onze vestiging in Groningen kunnen we tijdig specialistische hulp bieden aan deze jeugdigen en gezinnen”, zegt Rianne Waanders van Fier. ”Om het geweld te stoppen, is het belangrijk dat ernstige en complexe problematiek zo snel mogelijk gezien en (h)erkend wordt.”

Op alle fronten

Fier sluit met haar expertise nauw aan bij de hulpverlening van collega-instellingen. ”Want complexe problematiek als misbruik, trauma en (seksueel) geweld kun je alleen op alle fronten aanpakken als je het samen doet”, zegt Waanders. ”Dat is waar wij in Groningen aan werken met slechts 1 doel: de cirkel van geweld doorbreken. Daarbij richten we ons op directe hulp voor iedereen die te maken heeft (gehad) met geweld in een afhankelijkheidsrelatie: plegers, slachtoffers én getuigen van geweld.” Fier werkt onder andere samen met wijkteams, (gespecialiseerde) zorgaanbieders, vluchtelingenwerk en onderwijsinstellingen.