Informatiebijeenkomsten over De Wandeling in Stadspark

GRONINGEN - In Buurtcentrum Stadspark in Groningen worden donderdag 17 en donderdag 24 november informatiebijeenkomsten gehouden over De Wandeling.

De Wandeling is een in het Stadspark, op het huidige basketbalterrein ten noorden van de kinderboerderij, ter realiseren ontmoetingsplek. Bezoekers moeten er kunnen ontspannen, samenwerken en leren. Duurzame omgang met de natuur en de mensheid zal daarbij centraal steen.

Vrije uitwisseling van kennis en vaardigheden

'Stichting de Wandeling wil een faciliterende rol hebben in het onderzoeken en delen van duurzame manieren om in menselijke behoeften te voorzien', stelt de stichting in een persbericht. 'Dit op basis van vrijgevigheid, vindingrijkheid en creativiteit in plaats van geld of handel. Hiervoor concentreren we ons op het stimuleren van vrije uitwisseling van kennis en vaardigheden, met een focus op 3 categorieën: voeding, doe-het-zelf methodes en ecologisch verantwoord tuinieren.' Iedereen - jong of oud, nieuw of ervaren - kan meedoen aan de activiteiten, een eigen relevante activiteit organiseren en onderdeel worden van de organisatie. Zo is uitgenodigd om mee te werken en ervaring op te doen bij de bouw, die in het voorjaar 2017 begint, en bij de ontwikkeling van de duurzame faciliteiten. De informatiebijeenkomsten duren van 19.00 tot 21.00 uur.