Stad-Groninger scholen in de race voor Onderwijsprijs Groningen

GRONINGEN - De provinciale jury heeft de nominaties voor de Onderwijsprijs Groningen bekendgemaakt. Niet minder dan 4 scholen uit de stad Groningen zijn in de race.

In de categorie primair onderwijs zijn 3 scholen uit de stad Groningen genomineerd: CSBO De Kinkiel (samen met CSBO Fiducia), de Oecomenische Bs Dom Helder Camara en de Tine Marcusschool. In de categorie voortgezet onderwijs zijn het Kamerlingh Onnes uit Groningen, het Maartenscollege uit Haren en het Eemsdeltacollege uit Siddeburen genomineerd.

Provinciale Onderwijsprijs

De Provinciale Onderwijsprijs is de voorronde van de 2-jaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In iedere provincie hebben de scholen een oproep gekregen om mee te doen en een activiteit of project in te sturen uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury heeft de inzendingen uit de eigen provincie beoordeeld. Dit jaar bestaat de Groninger jury uit Nico Foppen, bestuurder bij CNV Onderwijs, Dominique de Haas, lid van Provinciale Staten, en Gea Meulema, onderwijsjournalist bij Dagblad van het Noorden.

Finale

Gedeputeerde Eelco Eikenaar reikt de Onderwijsprijs Groningen dinsdag 15 november uit in de Statenzaal van het provinciehuis. Voordat het zover is geven alle genomineerde scholen een presentatie van het project dat ze hebben ingezonden. De winnaars van de Onderwijsprijs Groningen krijgen een plastiek, een Bronzen Olifant, en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 29 maart 2017 in Rotterdam. Verder reikt de provincie een presentatieprijs uit.

Onderwijspromotie

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de innovatie in het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen.