Schetsen voor hotel oostwand Grote Markt

GRONINGEN - Architect Thomas Müller heeft donderdagavond op het festival Let's Gro 3 studies gepresenteerd van het te bouwen hotel aan de oostwand van de Grote Markt.

Het middendeel van de oostwand van de Grote Markt, van het gebouw van studentensociëteit Vindicat tot aan de Naberstraat, krijgt een hotel met op de begane grond een grand café. Een functie die voor iedereen toegankelijk is, dus niet alleen voor hotelgasten, en die zorgt voor levendigheid op de Grote Markt en op de Nieuwe Markt. Ontwikkelaar en bouwer van het pand is VolkerWessels Vastgoed. WestCord Hotels wordt de eigenaar/ exploitant.

Architect

Thomas Müller is de architect. Hij is in Groningen bekend door de transformatie van pakhuis Albion tot appartementen, De Frontier bij het Europapark, de gouden fietstunnel bij de Meeuwerderweg en het beeldkwaliteitsplan voor de oostwand van de Grote Markt. Bovendien was hij een motor achter de realisatie van het Wall House aan het Hoornse Meer. Het publiek kan reageren via http://gemeente.groningen.nl/grote-markt-oostzijde.