Oudput zoekt oudere stellen met trouwplannen voor documentaire

GRONINGEN - Productieteam Oudput uit Groningen zoekt oudere stellen (met trouwplannen) voor een documentaire over liefde en ouderen: 'Nooit te oud voor de liefde'.

Oudput bestaat uit 5 vrouwelijke vierdejaarsstudenten Communicatie van de Hanzehogeschool Groningen wil eenzaamheid bij ouderen onder de aandacht brengen door binnen een half jaar een documentaire te maken waarin de liefde centraal staat. “Iedereen kan wel een opa, oma, vader, moeder, buurvrouw of -man noemen die op dit moment eenzaam is. Ook kent iedereen de behoefte aan liefde. Wij willen eenzaamheid en liefde samenbrengen en op deze manier oudere mensen inspireren om de liefde (weer) op te zoeken”, legt Oudput-lid Martine Vonk uit.

Slowdate-evenement

Het team is nu bijna 6 weken bezig met de voorbereiding van de documentaire. Hierbij staan de thema’s ‘trouwen’ en ‘slowdaten’ voorop. Ze gaan ten eerste een slowdate-evenement organiseren in verzorginstellingen om daarmee ouderen te helpen een maatje en/ of liefde te vinden.

Trouwplannen

Daarnaast zijn de studenten op zoek naar oudere stellen die op latere leeftijd bij elkaar gekomen zijn en eventueel plannen hebben om op korte termijn - in november, december of begin januari - te gaan trouwen. De groep is zich bewust van emotionele lading die aan dit moment hangt en wil daarom eerst graag in gesprek met de stellen. “Als tegenprestatie voor het meedoen aan de documentaire, kunnen wij de grote dag filmen voor een mooie herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis”, belooft Vonk.

Forum Images Groningen

De documentaire gaat begin februari 2017 in première in Forum Images Groningen. Daarna worden de beelden via productiehuis Samen in Beeld TV verspreid over diverse verzorgingsinstellingen in Noord-Nederland en wordt het uitgezonden op OOG-TV. Meer informatie/ aanmelding: productieteamoudput@gmail.com 06 - 51 06 95 60