Bijstandsgerechtigden uit Stad kunnen werken met behoud van uitkering

GRONINGEN - De gemeente Groningen is begonnen met het inzetten van ‘Flextensiecontracten’, waarbij een bijstandsgerechtigde tijdelijk werkt met behoud van uitkering.

Doel is het voor bijstandsgerechtigden gemakkelijker en lonend te maken om actuele werkervaring op te doen zodat zij sneller de stap kunnen maken naar regulier betaald werk. De gemeente Groningen werkt hiervoor samen met Flextensie, een sociale onderneming zonder winstoogmerk. Met Flextensie kunnen kandidaten vrijblijvend bouwen aan actuele werkervaring en het netwerk, die nodig zijn om er op de arbeidsmarkt weer tussen te komen.

Vergoeding per gewerkt uur

In de periode die een kandidaat werkt, wordt een vergoeding per gewerkt uur gegeven, zonder dat de uitkering wordt verrekend of hoeft te worden stopgezet. Doordat de uitkeringsgerechtigde werkervaring opdoet, wordt de kans op uitstroom uit de uitkering groter. Een win-win-winsituatie voor de kandidaat, de werkgever en de gemeente.

Werkplein Eemsdelta

Elders is al succes behaald met het werken met Flextensie. Via het Werkplein Eemsdelta, dat in april is begonnen met het inzetten van Flextensie, zijn al 50 personen op basis van een Flextensiecontract aan het werk. Het gaat om kortdurende klussen in verschillende branches.