Erwin Olaf fotografeert dansers Het Nationale Ballet voor Groninger Museum

GRONINGEN - Fotograaf Erwin Olaf heeft in opdracht van het Groninger Museum een serie foto’s gemaakt van Het Nationale Ballet.

De serie, geïnspireerd op de beroemde beelden van Auguste Rodin, is vanaf zaterdag 19 november in het Groninger Museum te zien. 9 werken zijn aangekocht door het museum. De geportretteerde dansers van Het Nationale Ballet zijn: Remi Wörtmeyer (eerste solist), Nadia Yanowsky (tweede solist), Anatole Babenko (grand sujet), Dario Elia, Clotilde Tran-Phat en Sandra Quintyn (allen corps de ballet).

Samenwerking met Erwin Olaf

Het Groninger Museum werkt al geruime tijd samen met Erwin Olaf. Zo was in 2003 zijn solotentoonstelling 'Silver' te zien. Het museum bezit belangrijk werk van Olaf. De nieuwe serie vormt hierop een prachtige aanvulling.

Groninger Museum Vrijdagavond

De samenwerking komt aan bod in het randprogramma van de tentoonstelling 'Rodin – Genius at Work'. Vrijdag 28 april 2017 geeft Erwin Olaf een toelichting op de foto’s tijdens de Groninger Museum Vrijdagavond. Rachel Beaujean, hoofd artistieke staf van Het Nationale Ballet, wordt op vrijdag 13 januari 2017 geïnterviewd door Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum.