Dag van de Mantelzorg: bloemetje voor Platform Hattinga Verschure

GRONINGEN - ChristenUnie-Statenlid Hilma Oudman en fractievoorzitter Stieneke van der Graaf hebben op het Provinciehuis in Groningen een bloemetje overhandigd aan Roelof Lanting van het Platform Hattinga Verschure. De ChristenUnie vraagt op deze manier aandacht voor de Dag van de Mantelzorg; donderdag 10 november.

Bijna 4 miljoen mantelzorgers in Nederland staan het hele jaar voor anderen klaar, om te helpen bij diverse klusjes en zorg te dragen voor een familielid, vriend of andere bekende.

Platform Hattinga Verschure

Het Platform Hattinga Verschure ondersteunt mantelzorgers met kennis en expertise. Mantelzorgers kunnen deze steun goed gebruiken want 1 op de 7 mensen die mantelzorg verlenen vindt de zorg erg zwaar, bleek deze week uit cijfers van het CBS. Anderen lopen tegen problemen aan om de zorg te combineren met een betaalde baan. Dan is er nog de categorie van jonge mantelzorgers, kinderen en jongeren die opgroeien met een familielid dat veel zorg nodig heeft.

Steuntje in de rug

"Hoewel gemeenten het eerste aanspreekpunt zijn voor de ondersteuning van mantelzorgers vind ik het fijn dat we als Provinciale Staten een sociale agenda hebben met aandacht voor mantelzorgers. Door het ondersteunen van het Platform Hattinga Verschure kunnen we mantelzorgers een steuntje in de rug geven", zei Hilma Oudman bij de overhandiging van het bloemetje. Stieneke van der Graaf: "Duizenden vrijwilligers en mantelzorgers zetten zich belangeloos in voor hun naaste. Zij zijn een licht voor Groningen en verdienen onze steun."