Stadspartij roept B en W op terug te keren naar groen en wit

GRONINGEN - De Stadspartij roept burgemeester en wethouders van Groningen woensdag in een motie op terug te keren naar de kleuren groen en wit.

"Groen en wit en niet rood. Dat zijn de kleuren van de stad Groningen", stelt de Stadspartij. "De combinatie wit en groen prijkt al sinds de zeventiende eeuw op Groninger vlaggen en vaandels. Rood hoorde bij de Ommelanden."

Duurzaamheidsambities

[caption id="attachment_44287" align="alignleft" width="74"]Amrut Sijbolts. Amrut Sijbolts.[/caption] Groen past beter bij de historie van de Stad, vindt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij. Hij wijst erop dat de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken en de gemeente Groningen de bezoekers van Groningens Ontzet opriepen in het groen-wit te verschijnen. "Groen past ook beter in een toekomst met hoge duurzaamheidsambities.”

Veranderen huisstijl

De Stadspartij wil de gemeente niet op kosten jagen. Waar hoge kosten gemoeid zijn met het veranderen van de huisstijl mag gewacht worden tot het tijd is voor vervanging, stelt zij. Om daar aan toe te voegen dat de gemeentelijke website en overige digitale uitingen van de gemeente Groningen wel in een handomdraai aangepast kunnen worden.