De Pintelier runner-up in Café Top 100 2016

GRONINGEN - Belgisch café De Pintelier uit Groningen staat op de tweede plaats in de Café Top 100 van Misset Horeca. De Pintelier hoeft slechts In de Karkol uit Maastricht boven zich te dulden.

Vakblad Misset Horeca maakt de top 100 van beste 100 cafés maandag bekend. Dat gebeurde tijdens een feestelijk evenement in Studio 21 in Hilversum.

Provinciewinnaar

Met zijn hoge notering in de Café Top 100 mag De Pintelier zich automatisch ook provinciewinnaar noemen. Behalve De Pinterlier staan ook Soestdijk (27ste), De Toeter (32ste) en De Wolthoorn (54ste) in de Café Top 100.

Café Top 100

De Café Top 100 wordt al sinds 1994 bekendgemaakt door Misset Horeca. Alle cafés die rond de 50 % van hun omzet uit drank halen, waar je rond etenstijd nog op je gemak een biertje kan drinken en die minimaal 2 jaar onder de huidige eigenaar bestaan, kunnen zich inschrijven. Mystery visitors, vakjuryleden en hoofdjuryleden gaan in diverse rondes, het hele jaar door, op bezoek bij de deelnemende cafés. Daarbij wordt onder meer gelet op aantrekkingskracht, hygiëne, service, medewerkers, producten, productkennis, gastvrijheid, of het café schoon is en in goede staat verkeert en alles wat daar verder nog bij komt kijken.