GOOV Muziektheater trapt Jacques d'Ancona-musical af

GRONINGEN - GOOV Muziektheater heeft vorige week in Groningen met acteurs en artistiek team het script gelezen van 'Buitenspel, de wereld door de bril van Jacques J. d’Ancona'.

Deze leessessie geldt als een mijlpaal op weg naar de première van de musical op 14 september 2017 in de Stadsschouwburg Groningen, de avond dat Jacques J. d'Ancona om 00.00 uur tachtig wordt. Het werk van scriptschrijver Jan Veldman is hiermee voltooid.

Buitenspel

Artistiek leider en regisseur Jack Nieborg heeft bij het lezen van het script zijn artistieke plannen ontvouwd, waarbij de voetbalwereld, showbizz, Groningen en journalistiek met elkaar vervlochten worden. "Het wordt een hommage aan het theater en artiesten, in al hun roem en leed, en dat verpersoonlijkt door een kleine recensent"stelt GOOV Muziektheater. "Je moet hem het succes gunnen en daardoor mee kunnen delen in zijn tegenslagen en mee kunnen voelen in zijn glorieuze momenten. De wereld wordt gezien door zijn bril." Componist Jan Meiborg liet tijdens de scriptlezing een groot aantal nummers - van fragiel tot bombastisch klassiek en van rock tot tango - horen.

Repetitieperiode

Na deze warming up - het gezamenlijk lezen van het script - start de repetitieperiode waarbij 2 keer per week hard gewerkt wordt op weg naar de première van 'Buitenspel'.