'Conserveermiddelen' in galerie with tsjalling:

GRONINGEN - In galerie with tsjalling: in Groningen wordt zaterdag 12 november de expositie 'Conserveermiddelen' geopend. Hierin wordt het werk getoond van de Amsterdamse kunstenaar Erik Mattijssen.

Dit werk wordt gekenmerkt door een kleurrijke opeenstapeling van elementen. Vaak alledaagse dingen, zoals oude verpakkingen, plastic gebruiksvoorwerpen en bloemen en planten. De functionele objecten in het werk zijn niet zuiver esthetisch, maar hebben ieder een eigen verhaal. Door de zintuigen te prikkelen met opvallende kleuren en herkenbare, soms nostalgische patronen roepen de werken herinneringen op bij de kijker.

Conserven

Mattijssen doet vaak inspiratie op tijdens verblijf in het buitenland, zoals Suriname, India en Ierland. Recent is hij bezig met een doorlopende serie ‘conserven’, waarbij planten in kleurrijke verpakkingen staan als alternatief voor een vaas of bloempot. De (soms verwelkte) bloemen verwijzen, net als de schedels in de serie die hij in Ierland maakte, naar de vergankelijkheid, maar houden een zekere luchtigheid door het uitgesproken kleurgebruik. De opening van de expositie duurt van 17.00 tot 19.00 uur, met om 17.15 uur een kunstenaarsinterview door Daphne Verberg, masterstudent kunstgeschiedenis. De expositie loopt tot en met 10 december.