Crowdfunding SchoonSchip voor schone stad

SOS - GRONINGEN - Het project SchoonSchip droomt van een schone stad. Het organiseert daarom verschillende educatieve en kunstprojecten. Hiervoor is geld nodig. Reden voor SchoonSchip een crowdfundingsactie te starten. Op de Facebookpagina SOSschoonschip kan een bedrag gedoneerd worden.

SchoonSchip organiseert in 10 weken tijd verschillende activiteiten. Van duizenden lege plastic flesjes van de 4Mijl maken kinderen, onder leiding van afvalkunstenares Maria Koijck, een drijvend afval- en lichtkunstwerk dat tijdens WinterWelVaart te zien zal zijn. En ‘afvaljagers’ maken bezoekers van WinterWelVaart attent op de gevolgen van zwerfafval. Tijdens gratis kindercolleges van de Rijksuniversiteit Groningen gaan kinderen op zoek naar oplossingen voor het afvalprobleem. Bovendien krijgen leerlingen van verschillende basisscholen in de stad gratis milieu-les van de Milieudienst Groningen.

SchoonSchip

SchoonSchip is een initiatief van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groningen Schoon dankzij mij (Stadsbeheer Gemeente Groningen), WinterWelVaart, Green Office Rijksuniversiteit Groningen en kunstenares Maria Koijck